• 27.4.2023 – Microbio Wines (ESP)

    Vítejte v República Independiente del Verdejo pod vedením prezidenta Ismaela Gozala! Ismael, hlavní tvář Microbio Wines, představuje pátou generaci vinařů v obci Nieva oblasti Segovia (80 km severně od Madridu). Ve vinicích převládá písčitá půda (spolu s jílem, břidlicí, vápencem a oblázky) a borový les okolo keřů. Vinice se nachází v nadmořské výšce mezi 800-900 metry a jsou ekologicky obhospodařovány s co nejmenšími zásahy. Nikdy nepřišla do kontaktu s žádnou chemií. Nejstarší vinice jsou staré okolo 270 let ,avšak staré dámy jsou stále v perfektní kondici! Více o Microbio Wines…

    Vstupné lze zakoupit pouze předem.

    Termín: 27.4.2023

    Start: 18:00

    Cena: 390,-

    Vstupné: ZDE

  • 22.3.2023 – Strekov 1075

    Slovenský Maďar Zsolt Sütö je prvním slovenským naturálním vinařem, který se prosadil i ve světě. Hospodaří na 12-ti hektarovém vinohradu v ekologickém režimu, kde preferuje staré odrůdy, ale věnuje se také novým „moderním“ odrůdám. Vinohrady obhospodařuje pouze ručně. V „pivnici“ vína kvasí spontánně v sudech a otevřených kádích – bez síry, což je zárukou silného terroir charakteru. V názvu vinařství se nachází datum první dochované písemné zmínky o výrobě vína v obci Strekov. Je to symbol vyjadřující věrnost tradicím, přírodě a hodnotám v pěstování, a ve tvorbě strekovského vína. Toto číslo je také napsáno jak na etiketách, tak na Zsoltovém domě. 

    O svém oslíkovi, životní cestě a samozřejmě vínu nám Zsolt povykládá osobně. Společně pro vás připravíme průřez jeho aktuálním i neaktuálním portfoliem a užijeme si super večer s naturálním vínem. 

    Vstupné lze zakoupit pouze předem.

    Termín: 22.3.2023

    Start: 18:00

    Rezervace: ZDE

  • 8.3.2023 – VELTLIN veze Furmint

    VELTLIN veze Furmint – ano, čtete dobře. VELTLIN vyráží na cesty a první zastávka nebude žádný trik, protože míří na degustaci k nám do HokusPokus winebar&tapas. A protože poslední 3 roky milují ve VETLINu Furmint snad ještě víc než Veltlín, představí u nás v Ostravě 8 vzorků této odrůdy z šesti různých maďarských regionů. Degustací vás i nás provedou tváře karlínského podniku Kristýna a Standa. Očekávejte vášnivou debatu o regionech, podloží a hlavně osobnostech vinařů z bývalého Uherska.

    PS: My nebudeme stát v koutě a už 30. března dovezeme do VELTLINu pořádnou várku naturální Francie! 

    Velmi omezená kapacita! Vstupné lze zakoupit pouze předem.

    Termín: 8.3.2023
    Start: 18:00
    Rezervace: ZDE

  • 25.1.2023 – Petr Koráb | Vinařství Živá Hora

    Petr Koráb – vyučený kuchař, vystudovaný právník a především vynikající vinař. Po studiu Práv v Praze se mu zastesklo po rodné dědině a vrátil se zpět na Moravu. V Boleradicích obhospodařuje vinice dle biodynamickým pravidel. Vinice ošetřuje pouze přírodními preparáty, chová kozy a ovce. Vinařství bylo založeno v roce 2006 s cílem věnovat se starším vinohradům, které Petr postupně získával. Průměrné stáří keřů na vinicích na sprašovém a vápencovém podloží se pohybuje v rozmezí 20 – 80 let. Jeho vína jsou spontánně kvašená, bez vnějších zásahů, čiření a filtrace. 

    O tom všem nám Petr povykládá osobně! Společně pro vás připravíme průřez jeho aktuálním i neaktuálním portfoliem a užijeme si super večer s naturálním vínem. 

    Velmi omezená kapacita! Vstupné lze zakoupit pouze předem.

    Termín: 25.1.2023
    Start: 18:00

    Rezervace: ZDE

  • 9.12.2022 – Christian Tschida

    Odložte předvánoční diety, protože opět po roce navštíví Ostravu náš kamarád, rakouská naturální superstar Christian Tschida. 
    Čeká Vás vyjímečný zážitek v podobně selekce naturálních vín Christiana Tschidy v kombinaci s kuchyní v režii Jiřího Neničky z ostravského tapas Lahůdkářství Pata Negra. 
    Celá akce bude probíhat formou volné degustační párty.

    Datum: 9.12.2022
    Start: 18:30

    Rezervace: ZDE

    PS1: koukněte na YouTube jak to u nás vypadalo při legendární párty Mochi & Christian Tschida!

  • 23.11.2022 Naturální víno & neapolská piza | HokusPokus feat. Pecka

    Naturální víno a neapolská pizza v prostředí Dolních Vítkovic. A nejen to! Pecka si kromě neapolské pizzy připraví rillet z lososa, domácí bake rolls a PECKovní chlebíčky. 
    HokusPokus winebar&tapas vyveze mimo své teritorium 12 naturálních vín z celé Evropy.
    Na akci je nutná rezervace na emailu: info@hokuspokus.cz

    Těšíme s pizzou od ucha k uchu a skleničkou v ruce! 

  • 26.10.2022 – Vinařství Donatus

    Pepa, Eliška a Peter jsou tvářemi rodinného vinařství Donatus. Tohle mladé vinařství z Božic jsme ulovili na jedné z našich cest po Moravě. Jsou členy spolku „Svéhlaví“ – paličáků, kteří dělají víno jinak než jejich sousedi. A tak se nám to líbí. Jít bezzásahovou cestou, bez ohledu na to, co si o tom myslí ostatní!

    O tom všem nám Pepa povykládá osobně! Společně pro vás připravíme průřez jejich aktuálním portfoliem a užijeme si super večer s naturálním vínem. 

    V ceně degustace je kromě vína také kváskový chléb k přikousnutí a voda.

    Velmi omezená kapacita! Vstupné lze zakoupit pouze předem.

    Termín: 26.10.2022

    Start: 18:00

    Cena: 480,-

    Lístky na degustaci: ZDE

  • 5.10.2022 – Průřez Rakouskem

    Připravili jsme pro Vás degustaci, na kterou jsme sami moc těšili! Uděláme si výlet napříč celým Rakouskem. Ochutnáme vína od našich jižních sousedů, kteří si svou tvrdou prací, výjimečnými schopnostmi a vírou v sebe sama, získali spousty příznivců po celém světě a stali se ozdobou vinných lístku těch nejprestižnějších restaurací a podniků. 

    Prozkoušíme vína od borců a borkyň jako například: 

    Sepp Muster – Štýrsko

    Andreas Tscheppe – Štýrsko

    Johannes Zillinger – Weinviertel

    Matthias Warnung – Kamptal

    Jakob Buchinger – Wachau

    Christian Tschida – Burgenland

    Claus Preisinger – Burgenland

    Rennersistas – Burgenland

    Info:
    Půjde o řízenou degustaci. V ceně je cca 8 vzorků, voda, kváskový chléb.
    Cena: 750Kč/osoba
    Datum: 5.10.2022 – středa
    Start: 18:00
    Omezená kapacita.
    Lístky na degustaci: ZDE

    Srdečně Vás tímto zveme a těšíme se na další krásný večer s naturálními víny. Team HokusPokus!

  • 22.6.2022 – BublinyYy

    Léto se nezadržitelně blíží, prázdniny klepou na dveře  a my pro Vás máme slíbené bubliny! Připravili jsme si pro Vás celkem 8 vzorků. Prozkoušíme s Vámi sekty, líbivé Pet-naty a degustaci zakončíme Champagne!

    Že už jste to někde četli? Ano! Již potřetí v tomto termínu děláme degustaci bublin. Bubliny nikdy neomrzí, natož na naší nové zahrádce ve vnitrobloku HokusPokus.

    Bude to jízda! 

    Info:
    Půjde o řízenou degustaci. V ceně je cca 8 vzorků, voda, kváskový chléb.
    Cena: 790/osoba
    Datum: 22.6.2022
    Start: 18:00

    Předpokládaný konec: 21:00 – 22:00
    Omezená kapacita. Vemte si teplejší svršky. V případě fajn počasí bude degustace probíhat na naší nové zahrádce ve vnitrobloku! 🙂

    Lístky na degustaci: ZDE

  • 8.6.2022 – JoyDa Cidre

    Čau, jsem Lukáš a před 3 lety jsem začal tvořit své první naturální cidry, že mě ještě neznáš? Jsem na začátku své „pro“ kariéry. Lásce k cidrům jsem propadl v roce 2018, kdy jsem se shodou náhod dostal k práci cidraře na Novém Zélandu a od té chvíle jsem věděl, co chci v životě dělat! Na této akci nebudu rozlévat sám, se mnou se představí kámoš Michal, s kterým cidry tvoříme společně. Cidry vyrábíme čistě naturálně, bez použití umělých pomocníčků, bez síry, bez filtrace. Všechna jablka si sbíráme sami z nestříkaných stromů. Těšit se můžete na mnoho variant cidrů – jablečné blendy, singlovky, cidry z nerezu, barrique sudů a qvevri, kofermenty s vínem. S bublinami, či tiché. Pojď se podívat a poslechnout si příběh dvou začínajících borců žijících si svůj sen! 

    Info:
    Půjde o řízenou degustaci. V ceně je cca 8 vzorků, voda, kváskový chléb.
    Cena: 340/osoba
    Datum: 8.6.2022
    Start: 18:00

    Předpokládaný konec: 21:00 – 22:00
    Omezená kapacita. Vemte si teplejší svršky. V případě fajn počasí bude degustace probíhat na naší nové zahrádce ve vnitrobloku! 🙂

    Lístky na degustaci: ZDE